Poe:tri Skopje

19.1.11 :: 20:30 :: CK

Контрапункт и КЦ ЦК распишуваат нов конкурс за поетри Слем вечерта која ќе се оддржи на 19.01.2011 во 20.30 часот во културниот центар ЦК.

Поетри слем е поетски/прозен натпревар во живо на кој присутната публика го избира победникот. Сите заинтересирани поети/писатели без разлика дали се млади или стари, искусни или почетници, срамежливи или со желба за експонирање ... може да аплицираат за учество. Се што е потребно е 1 автор,... 1 микрофон, 5-минутна песна/текст, нема помошни средства и реквизити, тука сте само вие и вашето дело. Оценувањето на вашите дела ќе го прават гледачи по случаен избор така што ќе доделуваат од 0 до 10 бода. Кој ќе "собере" најмногу бодови од гледачите, победува на овој поетри слем.
За да аплицирате треба да имате максимум 1-2 песни/текста од по 5 минути и да сакате да се претставите пред скопската публика. Конкурсот е отворен до 18 јануари, а сè што е потребно е да се пријавите на info@cdathouse.org.mk